vatraxos
ΠΟΙΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ; | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Original price was: 12,72€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 11,45€.
Back to products
11-lawrence-550x750
D. H. LAWRENCE | EIKOΣΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ Original price was: 8,48€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 7,63€.
-10%

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ: ΟΙΚΙΑΚΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ

Original price was: 11,24€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 10,11€.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης το βιβλίο πωλείται στην συμβολική τιμή των 10€

Κωδικός προϊόντος: 9789606283970 Κατηγορία:
Περιγραφή

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ: ΟΙΚΙΑΚΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ

Ο Δημήτρης Μεράντζας παρουσιάζει την έκθεση «Η αισθητική της απελπισίας και της απόγνωσης: Οικιακά χρηστικά αντικείμενα και προϊόντα διανοητικής ευελιξίας», η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο εγχείρημα, καθώς συνδυάζοντας τη γλυπτική με το ντιζάιν, τα έργα διαπνέονται από τη φιλοσοφία του «φτιάξτο μόνος σου» (DIY), προωθώντας την ιδέα του έργου τέχνης ως χρηστικού αντικειμένου.

Από 27 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου 2025 στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο της έκθεσης δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος κατάλογος – βιβλίο που περιλαμβάνει το σύνολο των έργων του Δημήτρη Μεράντζα και κείμενο του επιμελητή Χριστόφορου Μαρίνου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και είναι προς πώληση για όλη τη διάρκεια της έκθεσης στην ενδεικτική τιμή των 10 ευρώ.

Όπως σημειώνει στο κείμενό του ο επιμελητής της έκθεσης, Χριστόφορος Μαρίνος: «…με τον εύγλωττο τίτλο «Η αισθητική της απελπισίας και της απόγνωσης: Οικιακά χρηστικά αντικείμενα και προϊόντα διανοητικής ευελιξίας», η έκθεση είναι ένας οδηγός δημιουργικής διαβίωσης σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, αστικής παρακμής, πολεμικών συρράξεων και προσωπικών αδιεξόδων. Εδώ η χειρωναξία παρουσιάζεται ως μονόδρομος, ως η μόνη λύση που μπορεί να σε βγάλει από το περιθώριο, από μια τραγική, επώδυνη και δυσάρεστη πραγματικότητα. «Τα πάντα από την αρχή και με τα ίδια μας τα χέρια» είναι το μότο του Μεράντζα, ο οποίος παροτρύνει τους θεατές να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική τους πλευρά και τους καλλιτέχνες να επαναπροσδιορίσουν τη σημασία της χειρωνακτικής πρακτικής. Η έκθεσή του είναι ένας ύμνος στην επινοητική φαντασία, στην εφευρετικότητα, στις κρυμμένες δεξιότητές μας…»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ο Δημήτρης Μεράντζας γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Το 1988 αποφοιτά από τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου ως διευθυντής φωτογραφίας. Το 1990 λαμβάνει το Βραβείο Φανταστικού Κινηματογράφου για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Πόρτες» στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας. Το 1992 λαμβάνει έπαινο από το Ίδρυμα Σπυρόπουλου για τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Νέων Ζωγράφων. Το 1997 γίνεται ομόφωνα δεκτός ως μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος. Κατά την περίοδο 2017/8 συνεργάστηκε ως διδάσκων καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανθρωπιστικές Σπουδές και Βιώσιμη Ανάπτυξη», με το μάθημα «Το Πραγματικό και το Φανταστικό στην Τέχνη». Το 2022 διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στον ανοιχτό καλλιτεχνικό διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν η Athens Voice και ο Δήμος Αθηναίων, υπό την αιγίδα της
Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
merantzas.gr

Shipping & Delivery