Η ανάγκη για ανάπτυξη του ελληνικού παιδικού θεάτρου στο εξωτερικό οδήγησε στη συγγραφή της Φεγγαρολούλουδης. Το «Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών», όπως ονομάστηκε η θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε, εμπλουτίστηκε με πλήθος παιδιών των οικογενειών που διαβιούσαν στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τα έργα να προσαρμόζονταν ανάλογα.
Η Φεγγαρολούλουδη, η κόρη του Σουλτάνου της Μοσούλης, δίνει το όνομά της στο θεατρικό έργο του Τάσου Νυχά. Με στοιχεία από την ανεξάντλητη Ανατολή και τις Χίλιες και μία νύχτες, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ως ήρωες εμπόρους, ταξιδευτές, σοφούς, γιατρούς, χαλίφηδες, σεΐχηδες, βεδουίνους, ακολούθους, σκλάβες, νύφες, χορεύτριες, μαγικά άλογα, ώστε να πλαισιώσει την ιστορία, να εμπλουτίσει την υπόθεση και να δώσει ζωή σε ένα νέο έργο μέσω των παιδιών.
Μετά το Χρυσοβεργαρής και Ηλιοτάτη, συνεχίζει με τη συγγραφή της Φεγγαρολούλουδης, που ανέβηκε στη σκηνή και απευθυνόταν ταυτόχρονα σε παιδιά και μεγάλους, στον ρόλο είτε των ηθοποιών είτε των συντελεστών, επιτυγχάνοντας μια κοινή θεατρική δημιουργία. Το έργο συνοδεύει επίμετρο από την Επίκουρη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, κυρία Κατερίνα Διακουμοπούλου.